marți, 22 martie 2011

PREZENTARE


Constructii de la A la Z
Cu asta ne ocupam noi.
Echipe  specializate in constructii executa case la rosu, case la cheie, blocuri, vile, case din lemn, ansambluri de vile,consolidari si restaurari cladiri existente,restaurari de monumente, sape, tencuieli, termosistem, acoperisuri, zugraveli, rigips, pavaje, zugraveli, faiantari, gresie, parchet clasic si laminat, instalatii electrice si sanitare,izolatii termice si fonice, renovari si amenajari interioare si exterioare.

Noi avem siguranta ca suntem cea mai buna solutie pentru rezolvarea cu succes a cerintelor dumneavoastra fapt pentru care venim in intampinarea partenerilor nostri cu noi oferte si promotii.
Va asteptam!



proiectare , executie, montaj , constructii clasice, caramida, bca, sape, tencuieli, case de lemn-coloana, coloana, case, vile, lemn, constructii, case de lemn, structura de lemn, la cheie, case la cheie, mansarde, cabane, mansardare,amenajari interioare,amenajari exterioare, hidroizolatii,termoizolatii, izolatii fonice,zugraveli,faianta, gresie,parchet, dusumea,mozaic,mocheta, instalatii de incalzire,instalatii,instalatii de alimentare,instalatii electrice, instalatii de canalizare, drenaje, invelitoare acoperis, rigips, fier forjat, balustrade,mana curenta,balustri, trepte,tavan fals, scafe, sobe,seminee, centrale termice, incalzire prin pardoseala, pompe de caldura, panouri solare, instalatii eoliene, energie alternativa, anunt, anunturi, preturi mici, calitate, amenajari, finisaje, scari pentru interior, scari din lemn, sarpante, garaje, cabane, bungalow

CONTACT

 MIHAI CIUCIUDAU

 0721919146
CONSTRUIM.CASE@YAHOO.COM

luni, 21 martie 2011

PROIECTE CASE

CASE MICI





CASE MEDII














CASE MARI








DUPLEX

AVIZE SI ACTE

Colaborarea cu noi te va scapa de o mare bataie de cap: obtinerea tuturor avizelor,actelor si certificatelor necesare construirii.

Avize, acte, certificate, autorizatie de constructie totul in cel mai rapid timp posibil.
1. CERTIFICATUL DE URBANISM (C.U.)

Certificatul de urbanism este actul prin care primaria "certifica" faptul ca puteti ridica o constructie pe terenul respectiv. De asemenea, in aceasta etapa, primaria stabileste ce alte avize si acorduri suplimentare trebuiesc obtinute (vezi punctul 2)

Acte necesare pentru depunerea cererii: act de proprietate, intabulare, cadastru, un memoriu si completarea unui formular tip.(Recomandam ca acesta sa fie obtinut de beneficiar).

Durata medie de obtinere: 30-45 zile


2. AVIZE

Se impart in doua mari categorii : de la furnizorii de utilitati (energie electrica, gaze, telefonie, apa, canal, salubritate) si de la diverse autoritati, referitor la probleme de: mediu, aparare civila, sanatate publica, aparare contra incendiilor, monumente istorice si zone protejate, regimul apelor de suprafata si din subsol, interventiile pe cladiri existente, circulatie (comisii la primarie si politie) si altele.

Durata medie de obtinere a avizelor: 30-60 zile.

Observatie: Punctele 1 si 2 de mai sus presupun numai existenta terenului, pe cand punctul 3 (obtinerea Autorizatiei de Construire) necesita si realizarea proiectului casei.


3.INTOCMIREA PROIECTULUI.

Proiectantul si Arhitectul firmei va vor ajuta sa alegeti felul in care va arata caminul dumneavoastra. O echipa de specialisti va sta la dispozitie pentru realizarea proiectelor intr-un cadru dinamic.

Firma noastra are ca si partener mai multe birouri de proiectare.
Avem un portofoliu de proiecte case de succes din care va puteti alege unu la cheie.
Preturl proiectului la cheie incepe de la 10E/m2
Daca se vrea un proiect modificat/original in functie de modificari si complexitatea proiectului se poate realiza fara probleme.


4.AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE

Autorizatia de construire se elibereaza de catre primarie pe baza C.U., a avizelor si a proiectului pentru autorizarea constructiei ,PAC. Din momentul obtinerii acesteia, se poate incepe constructia efectiva a casei bineinteles dupa depunerea unui exemplar din proiect la Inspectoratul in Constructii moment in care se anunta si data inceperii lucrarilor.

Durata medie de obtinere: 30 zile

Taxa de autorizare se calculeaza ca un procent (0,5%) din valoarea estimata a investitie.

PRET SI GARANTIE

Pret si garantie

Preturile!!
Pentru a putea vorbi despre preturi in general este oarecum eronat.
Preturile se calculeaza dupa un proiect cu detalii foarte bine stabilite de catre cele doua parti implicate respectiv executant si beneficiar si in cunostinta de cauza,in rest sunt pure speculatii si vorbe goale.
Cat despre garantii..in general 3 ani dar toate aceste amanunte se personalizeaza pe fiecare proiect
Pentru o casa la cheie putem acorda o garantie de 10 ani pentru ca e facuta de la cap la coada de noi dar pentru o casa la rosu nu putem da aceiasi garantie.
Nu stim cine vine dupa noi.se apuca de daramat sau spart pereti si afecteaza structura deci garantia cine o suporta?
Toate se discuta..

CASE SI VILE LA ROSU


Constructiile la rosu,sunt lucrarile de constructii ce includ fundatiile sau mai bine zis partea de infrastructura pana la limita cotei 0 (mai putin pardoseala) + structura constructiei inclusiv acoperis cu invelitoare,acesta fiind suprastructura(partea de la infrastructura in sus pana la limita superioara a coamei de la acoperis) fara alte lucrari de izolare sau finisaje si instalatii.
De la culoarea exterioara a casei pana la parchetul din camere sau alte lucrari de finisaje si instalatiile aferente, alegerea este doar a dumneavoastra! Casele la rosu nu au incluse instalatiile electrice, utilitare (apa, gaze), finisajele interioare si exterioare.

CASE SI VILE LA CHEIE


A venit timpul sa va mutati in casa noua ?Case la cheie la un standard de calitate ridicat si cu finisaje de exceptie, dorintele dumneavoastra individuale fiind in centrul atentiei noastre.
Nu trebuie decat sa va faceti bagajele si sa va mutati! Casele la cheie sunt cladiri complet finisate, in interior si exterior: toate instalatiile electrice si utilitare, pardoselile, faianta si vopseaua sunt incluse in constructie.
Casele la cheie sunt constructiile cu finisajele si dotarile complete pregatite in orice moment sa primeasca in intimitatea spatiului o familie in care aceasta sa simta confortul si caldura unui spatiu familiar,
Constructiile cu tot cu finisaje includ:

* finisaje exterioare (invelitoare acoperis, tamplarie exterioara, izolatii si tencuieli exterioare)
* finisaje interioare (tencuieli interioare, gresie, faianta, parchet, usi celulare)
* izolatii fonice,termice si hidroizolatii(unde este cazul).
* instalatii sanitare (chiuveta, cada / dus, vas toaleta cu bazin, robineti bucatarie / baie, racorduri)
* instalatii termice (centrala termica, calorifere, racorduri)
* instalatii electrice (tablou electric,intrerupatoare, prize, retea electrica completa+ impamantarea la retea)
* scara de acces etaj sau mansarda,mana curenta,balustrada balcoane sau logii,trotuare,alei acces pietonal,camine racordare apa-canal.

CONSTRUCTII

Filozofia noastra fundamentala este ca proiectele cele mai de succes sunt realizate prin crearea unui parteneriat integral intre membrii echipelor de design si de constructii.
Echipa ideala este formata din client, arhitect si consultanti, si echipa de constructii, in care fiecare membru al echipei imparte responsabilitatea pentru succesul proiectului final. Noi lucram indeaproape cu clientul si arhitectul pentru a se asigura ca tranzitia de la concept la realitate este realizata incadrandu-ne in bugetul clientului, in termenii de finalizare si in parametrii programului si pentru a garanta realizarea unei constructii de cea mai inalta calitate.
Pentru ca succesul proiectului sa se maturizeze in mod corect si fafa surprize majore trebuie sa tinem cont din start de cateva aspecte esentiale.

* Studierea proiectului initial si a caietului de sarcini   
* Pregatirea si analiza bugetului necesar finalizarii proiectului
* Asistenta in obtinerea autorizatiilor si proiectelor de executie
* Planificarea etapelor de lucrari si a timpulu de executie ... etc.

Constructii :

* Constructii case la rosu
* Constructii case la cheie
* Constructii vile la rosu
* Constructii vile la cheie
* Constructii case din lemn
* Constructii blocuri ( apartamente, birouri ) la rosu
* Constructii blocuri ( apartamente, birouri ) la cheie
* Constructii ansambluri locuinte la rosu
* Constructii cladiri
* Constructii spatii comerciale
* Reabilitari constructii existente
* Constructii parcaje auto, garaje
* Constructii statii peco, spalatorii auto
* Constructii termo si hidroizolatii
* Constructii placaje si finisaje


Constructii industriale :

* Abatoare
* Cladiri administrative
* Depozite
* Fabrici
* Ferme
* Hale industriale
* Constructii agricole
* Drumurii
* Proiectare pentru instalatii
* Constructii alei / trotuare / platforme
* Constructii statii distributie carburanti
* Constructii statii de epurare
* Lucrari de alimentare cu apa / canalizare
* Stâlpi metalici / stâlpi din beton, Grilaje / Gratare metalice
* Garduri metalice
* Garduri din prefabricate
* Instalatii apa / canal / echipamente pt. protectia mediului
* Rezervoare
* Instalatii termice / instalatii termice cu biomasa
* Instalatii gaze
* Betoane, sape, mortare
* Produse de balastiera / de cariera
* Prefabricate din beton pt. drumuri / poduri
* Termosistem fatade industriale si civile

Societatea noastra are si elaboreaza proiecte de case atat pentru constructii case din lemn,constructii clasice cat si pentru orice alt fel de constructii.

MANSARDE

Mansarda reprezinta unul dintre avantajele majore ale celor care au case cu spatii libere, mai ales in zilele noastre, cand achizitionarea unei noi locuinte a devenit un tel greu de atins. Astfel ca, in schimbul cumpararii unei noi resedinte, posesorii unei case "pe pamant" pot opta pentru amenajarea spatiilor disponibile, cum ar fi pivnitele sau podurile si transformarea acestora in dependinte luxoase sau, cel putin, agreabile.

Cerintele arhitectilor prevad un minimum acceptabil de 1,80 m., o medie optima de 2,20 m. si un confortabil maxim de 2,50 m. In cazul in care spatiul destinat mansardei nu indeplineste aceste conditii trebuie inaltata tamplaria acoperisului ori, daca inaltimea nivelului inferior o permite, trebuie coborat planseul mansardei pentru a castiga in inaltime. Daca aceste conditii sunt indeplinite, nu-ti ramane decat sa demarezi proiectul, tinand cont de alte cateva amanunte indispensabile amenajarii podului casei tale.
In cele mai multe dintre cazuri accesul catre pod este asigurat de o scara interioara. Daca aceasta nu exista lucrurile se complica si trebuie sa ceri sfatul unui arhitect care sa proiecteze un model de scara potrivit pentru configuratia locului (dreapta, cu cot la 90 de grade sau in spirala).

Pentru a fi locuibila, o mansarda trebuie in primul rand izolata termic. Specialistii recomanda izolarea cu placi din polistiren la exterior si cu vata minerala la interior, pe partea de sus a acoperisului. In cazul in care invelitoarea casei este din tigla sau din tabla, vata minerala are si rolul de a proteja fonic casa atunci cand ploua sau cand bate piatra.

In ceea ce priveste pardoseala acesta se poate aplica pe scandurile montate pe grinzile mansardei. Versiunea cea mai economica o reprezinta placile aglomerate, care, la randul lor, pot sustine o placare decorativa.

Geamurile trebuie sa fie speciale fata de cele care se folosesc la restul casei. Sunt recomandate geamurile din tamplarie din PVC, aluminiu sau din lemn stratificat si, in plus fata de geamurile normale, acestea trebuie prevazute cu sorturi de etansare. Avantajul ferestrelor unei mansarde este acela ca pot fi marite oricand, creadu-se noi deschideri dotate cu lucarne basculante. Daca sunt indeajuns de mari, unele pot fi transformate in balconase.

Referitor la materialul de constructie designerii sunt de parere ca varianta cea mai ieftina si mai usor de pus in practica este realizarea mansardei din lemn. Lucrarea se va realiza mai rapid, iar materialele naturale vor da un aspect mult mai primitor incaperii. Arhitectul va stabili locul stalpilor si grinzilor de sustinere, adica structura de rezistenta si materialele necesare, in cazul de fata - lemnul - intr-o esenta recomandata de specialist. Lemnul se poate folosi si pentru lambriuri, iar in privinta culorii se poate opta pentru varianta naturala sau pentru vopsire. Culorile indicate pentru asocierea cu lemnul sint cele calde, de pamint, cum ar fi maron sau bej.

Fiind vorba de un spatiu relativ mic si pretentios este recomandat ca mobilierul sa fie facut pe comanda, consultandu-se, in prealabil, un designer, pentru a fi sigur ca spatiul este exploatat la maximum in conditii optime.

Cat priveste utilitatea unei mansarde, aceasta depinde de gusturile sau nevoile proprietarului. Fiind vorba despre un spatiu intim si foarte bine luminat, mansarda poate servi drept loc de discutii sau de intalnire cu prietenii, drept incapere dedicata lecturii sau studiului,ca atelier de lucru sau de locuit.

Nu uitati ca pentru orice tip de mansarda ati construi aveti nevoie de un proiect de arhitectura si de autorizatii de constructie.

CASE DE VACANTA

Amplasate in locuri linistite, cu peisaje aproape ideale, inconjurate de natura si departe de agitatia marilor orase, casele de vacanta reprezinta colturi de rai, in care proprietarii se retrag din cand in cand, pentru a-si reincarca bateriile Desi peisajul inconjurator in sine este suficient pentru a va simti plini de energie si optimism, nu trebuie sa neglijati nici aspectul amenajarii unei astfel de locuinte. Design-ul interior şi cel exterior va vor amplifica senzatiile oferite de natura.
Casa de vacanta - relaxare si confort




Cladirea trebuie sa aiba un aspect familiar, tinand cont de destinatia şi de amplasarea acesteia, dar, in acelasi timp, trebuie sa ofere un inalt confort. Alegeti o arhitectura simpla, care sa interfereze in mod placut cu peisajul rural si un interior cald şi primitor. Puteti opta macrocarpa, antichizat pentru pereti si tigla din lemn de pin pentru invelitoarea acoperisului. Culorile şi materialele trebuie sa fie neutre, respectiv naturale, in ideea de a pastra o discretie asupra constructiei. Pentru a beneficia cat mai mult de priveliste e bine ca fiecare incapere sa aiba macar un rand de ferestre pe toata inaltimea zidului exterior, prevazute cu obloane, care sa protejeze casa si sa asigure necesarul de umbra.
Pentru zona de zi, formata din open space, care include bucataria, spatiul de conversatie şi diningul, folositi nunate de caramel si cafea cu lapte; peretii din lemn de pin, finisaj din placi de beton pentru pardoseala; masa si bancheta din lemn de tec tapitate cu piele nuantata cafea cu lapte şi caramel. Puneti in valoare lambriuriurile prin finisajul din placi de beton al pardoselii sau printr-un bar care sa desparta bucataria de living, de asemenea realizat din beton, temperat de nuanta de caramel a fotoliilor şi de masa si bancheta din lemn de tec, din zona de dining. Elementul focalizator al acestei zone poate fi un semineu cu focar deschis, care va incalzi decorul la propriu si la figurat.
Pentru dormitoare - cel de oaspeti şi cel matrimonial - folositi aceeasi linie cromatica şi aceleasi maretiale: beton, piatra şi lemn. Dormitorul de oaspeti trebuie prevazut cu baie proprie; pentru pardoseala si pentru peretii cabinei de dus puteti folosi placi din piatra speciala. Dormitorul matrimonial poate fi amplasat la mansarda, pentru a oferi privelisti spectaculoase ale imprejurimilor. Nu incarcati decorul cu obiecte inutile: cateva fotografii ale zonei respective, frumos inramate si doua veioze decorative sunt suficiente.
Cat priveste spatiul exterior, acesta trebuie expluatat la maximum şi pus in valoare de un sistem de iluminat corespunzator. Daca doriti ceva spectaculos, pe terasa puteti instala un semineu exterior in fata caruia sa amplasati o masa si cateva fotolii. Va constitui piesa de rezistenta a locuintei dvs. Pentru mobilierul din exterior puteti alege lemn de tec si metalul. Bogat in uleiuri si silicat, tecul nu absoarbe apa si se pastreaza foarte bine.

LOCUINTE PERMANENTE

Casele pe structura de lemn sau casele ecologice cum mai sunt numite au devenit o modă în toată lumea nu pentru că sunt mai aspectuoase, ci pentru că economisesc energia,nu polueaza mediul nici prin procesul de executie,nici prin folosirea indelungata. În România pana acum cativa ani predominau casele ecologice construite din lemn masiv, despre care constructorii spuneau că sunt mai uşor de realizat şi sunt mai rezistente la cutremur. Specialiştii insa au ajuns la concluzia ca sistemul Framing folosit tot mai mult in ultimii ani este mult mai economic si mult mai calitativ,cu un termen de viata mult mai lung,mai avantajos din multe puncte de vedere si mai calitativ.






Soluţiile ecologice cu care e tratat lemnul sunt aduse din Cehia şi Franţa. Cele mai multe dintre locuinţe sunt izolate cu vata minerala si polistiren, materiale ce protejează camerele de pierderea căldurii.
Locuinţa tradiţională din lemn a ţăranului român nu era realizată din panouri din lemn modulate la 60 de cm, termoizolate cu termosisteme de faţadă, cu folii anticondens, ignifugate, tratate contra dăunătorilor.Locuinţele din lemn fac apel la tehnologii relativ noi în România. Un material foarte folosit la construirea unei case ecologice e polistirenul, care protejează mediul înconjurător.
Preţurile caselor din lemn, cu finisaje asemănătoare, trec în mod serios de pragul de 200 euro/mp, ajungând şi până la 250 euro/mp, în condiţiile în care se pot construi case din zidărie cu preţuri de 300 euro/mp. O casă complet finisată ajunge la 350-450 euro/mp. Structura de rezistenţă a unei case ecologice se montează în două-trei săptămâni, iar finisajele în maximum două-trei luni.
Locuinţa tradiţională din lemn a ţăranului român nu era realizată din panouri din lemn modulate la 60 de cm, termoizolate cu termosisteme de faţadă, cu folii anticondens, ignifugate, tratate contra dăunătorilor.Locuinţele din lemn fac apel la tehnologii relativ noi în România. Un material foarte folosit la construirea unei case ecologice e polistirenul, care protejează mediul înconjurător.
Preţurile caselor din lemn, cu finisaje asemănătoare, trec în mod serios de pragul de 200 euro/mp, ajungând şi până la 250 euro/mp, în condiţiile în care se pot construi case din zidărie cu preţuri de 300 euro/mp. O casă complet finisată ajunge la 350-450 euro/mp. Structura de rezistenţă a unei case ecologice se montează în două-trei săptămâni, iar finisajele în maximum două-trei luni.
Izolaţia reduce costurile la căldură
-a ajuns la concluzia că o izolaţie termică foarte bună reduce considerabil cheltuielile pentru încălzire în timpul iernii sau pentru aerul condiţionat vara.O configuraţie tipică pentru pereţii exteriori ai unei case ecologice este formată din: panouri de rigips, placa de OSB,bariera (sau membrana semipermeabilă) de vapori, structura portantă din lemn, constituită din dulapi cu dimensiunea 150-x50 mm, poziţionaţi perpendicular pe direcţia peretelui şi formând spaţii de 410 mm sau 610 mm.
Izolaţia fonica-termică e cel mai adesea formată din vată minerală, introdusă în spaţiile dintre dulapi.În toate cazurile de construcţii de case ecologice, podeaua este constituită dintr-o placă de beton de 10 cm, izolată cu un strat de 5 cm din polistiren. Calculele noastre au fost făcute pentru temperaturi exterioare de -18 grade Celsius noaptea, 0 grade Celsius ziua şi temperatura interioară de 20 grade Celsius.
Vata minerală care umple spaţiile dintre dulapi este un material foarte rezistent la foc, iar materialele de placare sunt şi ele concepute astfel încât să ofere rezistenţă la aprindere.
Casa ecologică poate să fie un producător folositor în sistemul mai larg din care face parte. Pe lângă materialele speciale, o casă ecologică trebuie să aibă şi o anume orientare către soare şi o fundaţie nu foarte adâncă în teren. În mod ideal, o casă ecologică trebuie să imite un ecosistem natural în care toate componentele să fie în conexiune.

CASE DE LEMN

Deoarece lemnul ca material de construcţii revine în actualitate pe toate meridianele, considerăm important să delimităm sistemele cele mai cunoscute de construcţie cu acest material, subliniind câteva dintre limite dar şi punctele forte.

Case cu structura de lemn
Constituie cel mai răspândit mod de realizare a caselor, 70-80% dintre casele din lemn se realizează în acest sistem. Pereţii sunt în general pereţi portanţi din panouri prefabricate executati intr-o fabrica sau pur si simplu direct pe santier.
Termoizolaţia este amplasată în anvelopa peretilor şi are şi rol de izolare termica precum si fonică. Structura acoperişului la casele din lemn cu pereţi stratificaţi se poate face tradiţional, cu căpriori şi cleşti sau cu ferme grindă cu zăbrele cu conectori metalici sau din placaj stratificat. Finisajele interioare şi exterioare se fac cu materiale moderne, pereţii sunt verticali şi intersecţiile ferme.

Puncte tari : casele din lemn cu pereţi stratificaţi sunt construcţii rapide şi economice, majoritatea lucrărilor pot fi făcute în atelier dar si direct pe santier, cu o montare uşoară de catre o echipă de câţiva muncitori. Metoda este adaptabilă pentru firme mici iar tehnologia de atelier este simplă şi accesibilă. Comportare excepţional de bună la seism, dacă sunt executate corect. Preţuri fără concurenţă.

Limite : nu permite decupări mari în planşeul peste parter iar înălţimea acestor construcţii este de maximum trei nivele. Calitatea executiei depinde decisiv de profesionalismul executantului.Se recomanda casele la cheie pentru ca toate lucrarile sa fie executate de aceiasi firma iar responsabilitatea sa nu fie impartita.
Casele din lemn masiv
Fără îndoială este cel mai vechi sistem de construcţie, folosindu-se lemnul rotund sau ecarisat dar şi lemnul lamelar lipit, un material mai nou intrat pe piaţă.

Pereţii sunt elementele portante, finisajele sunt întotdeauna cu caracter rustic iar folosirea acestui sistem este limitată la case sau cabane de vacanţă, pensiuni turistice. Le găsim mai mult în zone bogate în păduri sau de munte, care permit selectarea unor buşteni de diametre cât mai apropiate.
Îmbinările se fac prin chertare şi prinderi metalice simple. Tratarea lemnului se face cu greutate deoarece zona realmente tratată ese de 1-3 mm, foarte puţin faţă de lemnul rămas netratat.

Puncte tari : au o bună izolare termică care poate fi dublată de o termoizolare suplimentară cu vată minerală. Casele din lemn masiv creează un bun confort higrometric şi un microclimat interior favorabil.

Limite : casele din lemn masiv permit cu greu finisaje superioare, instalaţiile rămân de cele mai multe ori aparente, pereţii au o verticalitate discutabilă şi îmbinările sunt rareori drepte. În România găsim cu greu buşteni cu diametru asemănător de aceea casele trebuie montate întâi în curtea producătorului, elementele numerotate atent şi reconstituite în aceeaşi ordine la locul de montaj. Casele din lemn masiv trebuie montate obligatoriu pe suprafeţe perfect orizontale.